2024: Alleen stockfotosessies en eigen projecten

E E N • F R I S S E • S T A R T !

Allereerst de beste wensen voor 2024!

2024 is nu begonnen en we maken letterlijk en figuurlijk een frisse start

Ik ben benieuwd of jullie leuke, misschien zelfs spannende plannen hebben voor 2024! Ik ben dit jaar begonnen met het (af)bewerken van deze laatste sessie van 2023, met Laekense herders Nicq en Sterre. En verder met het uitwerken van een aantal ideeën waar ik al lang mee loop en waar ik nu echt mee ga beginnen, yay! Zin in!

Aangezien ik een héleboel ideetjes heb , zal ik niet alles kunnen doen, maar een van de dingen die ik van plan ben, heeft te maken met stockfotografie. Hieronder zal ik uitleggen wat dat precies is. Hiervoor zal ik geregeld modellenoproepen doen op mijn Facebook en Insta. Als jouw huisdier voldoet aan het profiel dan kun je je tegen gunstige voorwaarden aanmelden. Hieronder ook meer info over wat zo’n stockfotosessie inhoudt.

STOCKFOTO: UITLEG

Wat is een stockfoto? Wikipedia zegt: Een stockfoto is een foto die door een fotograaf gemaakt is en via een fotobureau wordt verkocht. Hier kan de foto door meerdere partijen worden gekocht voor gebruik in online of gedrukte media. Wanneer de foto wordt gekocht dan mag deze onder bepaalde voorwaarden commercieel worden gebruikt.

Hoe zit het met de wet? De wet zegt dat een foto, ongeacht of je hebt betaald voor een shoot of niet, altijd het eigendom blijft van de fotograaf. Omdat de wet een dier als een 'ding' ziet, mag een fotograaf foto's van een huisdier altijd aanbieden aan stockfotobureaus, ook zonder toestemming van de eigenaar.

Omdat ik dat zelf niet netjes vind, vraag ik altijd toestemming voor het gebruik van foto's als stockfoto. Als er bezwaren zijn, houd ik daar rekening mee. Voor de speciale gratis fotoshoots bedoeld voor stockfotografie vraag ik vooraf eenmalig toestemming aan de eigenaar voor het gebruik van alle foto's.

Is de foto eenmaal op een stockwebsite geplaatst, dan kunnen particulieren, zelfstandigen en bedrijven licenties aanvragen voor het gebruik. Ik heb geen invloed op wie de foto(s) dan gaat gebruiken en het kan dus zijn dat je jouw huisdier in de Furry Friend Photography foto's overal tegen kunt komen.

WAT HOUDT EEN STOCKFOTOSESSIE IN?

Af en toe zal ik speciale stockfotografiesessies inplannen met een bepaald thema en daarvoor zal ik een oproep doen voor specifieke modellen. Heb jij zo'n model en wil je meedoen (ben je dus akkoord met het gebruik vd foto's als stockfoto's)? Dan krijg je een gratis fotoshoot, deze zal meestal in mijn studio in Ossenzijl (ov) plaatsvinden inclusief 5 digitale foto's in social media formaat (voor online gebruik). Afdrukken zijn evt na te bestellen tegen reguliere tarieven. En je krijgt als deelnemer aan de stockfotosessies een exclusieve €30 korting op een grote poster van 60x90cm!

INTERESSE IN DEELNAME AAN EEN STOCKFOTOSESSIE?

Ik zal regelmatig een oproepje doen op mijn Instagram voor stockfotomodellen, maar je kunt ook hier je interesse in deze bijzondere stockfotografiesessies alvast kenbaar maken door op de ‘modellen’ knop hieronder te drukken en een foto van je huisdier plus enkele gegevens in te sturen. Dit is geen garantie dat jouw huisdier wordt uitgekozen, maar ik neem je huisdier op in mijn stockfotomodellenbestand en neem mogelijk contact op als hij of zij past in een thema.

KLASSIEKE FOTOSHOOT BOEKEN?

Klassieke fotoshoots doe ik in deze periode NIET. Daar begin ik in oktober weer mee, alhoewel oktober en november al zijn volgeboekt. Je kunt alleen nog een klassieke fotoshoot reserveren in december. VOL = VOL Klik daarvoor op de knop ‘boek nu jouw fotoshoot in december’ hieronder.

Vorige
Vorige

Facebookloos

Volgende
Volgende

N I E U W E • P L A N N E N • 2 0 2 4